Cicle de Cinema i Llibres: Homenatge al Noi del Sucre

Durant els mesos de gener i febrer de 2024, el Cafè de Mar serà l’escenari d’un nou cicle en record del centenari del tràgic assassinat de Salvador Seguí i Rubinat, conegut com el Noi del Sucre, militant de la Confederació Nacional del Treball i figura cabdal del sindicalisme de classe de principis del segle XX. Aquesta celebració destaca la seva influència no només entre el proletariat català, sinó també entre els seus enemics declarats: La patronal i els aparells de l’estat.

El cicle de cinema i llibres, organitzat en diverses dates, destaca dues facetes clau de la vida de Seguí. Les sessions cinematogràfiques presenten pel·lícules com “La verdad sobre el caso Savolta” d’Antonio Drove, mentre que les presentacions literàries inclouen “Història d’un anarcosindicalista” de Gonzalo Mateos Benito i “Nubes negras” d’Antonio Raya Rosas, ampliant així la comprensió del llegat de Seguí.

Acompanyant aquestes activitats, l’exposició “L’univers de Salvador Seguí, el Noi del Sucre” ofereix una visió detallada de la vida i època del personatge. Dividida en 12 panells, l’exposició abasta temes com la vaga de la Canadenca, la participació en comicis, la presència a la premsa i les amistats influents. L’edició és a càrrec de la Fundació Salvador Seguí, amb el comissariat de Cristina Escrivà Moscardó i Rafael Maestre Marín.

L’Arxiu/Biblioteca de la Unió de Cooperadors de Mataró, coorganitzadora de l’esdeveniment, destaca la seva tasca en la preservació de més de 5000 llibres especialitzats, a més de documents històrics i fotografies. Fundada el 2015, l’arxiu ofereix serveis de consulta i préstec, contribuint al coneixement de temes com economia social, cooperativisme i moviment obrer.

Aquest cicle, realitzat amb la col·laboració de diverses organitzacions i entitats (l’Espai Culinari del Cafè de Mar en som una d’elles), consolida la memòria de Salvador Seguí com un patrimoni cultural viu de la nostra classe.

Programa d’Activitats:

Cicle de Cinema i llibres
Homenatge a Salvador Seguí, El noi del sucre
Centenari del seu assassinat 1923 / 2023

Cinema:
‘Salvador Seguí: Història d’un Anarcosindicalista’ de Gonzalo Mateos Benito.
Dimectes 10 de gener / 19 h / Sala d’actes del Cafè de Mar

Presentació literària:
‘Salvador Seguí Rubinat: El Noi del Sucre’ Antologia.
Dimecres 24 de gener / 19 h / Espai Culinari del Cafè de Mar

Presentació literària:
Nubes Negras d’Antonio Raya Rosas.
Dimecres 7 de febrer / 19 h / Espai Culinari del Cafè de Mar

Cinema:
La Verdad sobre el Caso Savolta d’Antonio Drove.
Dimectes 21 de febrer / 19 h / Sala d’actes del Cafè de Mar

Share your thoughts