L’Espai Culinari

 

Amb la cessió del Cafè de Mar a la Fundació Unió de Cooperadors, la Unió de Cooperadors de Mataró va impulsar durant la primavera de 2013 una nova etapa per treballar en el revifament del moviment cooperatiu a la ciutat i en la dinamització de la cooperativa. A partir d’aquí, feta palesa la necessitat i voluntat de generar un pol de confluència social s’impulsa un pla de treball per fer possible la reobertura d’un espai de restauració al Cafè de Mar.

Neix a partir d’aleshores L’ARIET.SCCL, la cooperativa de treball associat per gestionar l’espai culinari, que juntament amb la UCM i la FUCM treballen braç a braç fins avui per a fer possible la reobertura de l’Espai Culinari del Cafè de Mar, un espai d’oferta d’oci i restauració, per difondre els valors cooperatius i de l’economia social, convertint-se en la seu social de la UCM i en un punt de trobada per a les cooperatives de la ciutat i arreu.

Estem al carrer de Santa Rita, tenim dues entrades, una pel citat carrer de Santa Rita, un carrer de vianants i l’altra per l’avinguda del Maresme. Si vens en tren, només baixar de l’estació de Mataró, t’has de dirigir cap a llevant i en tres minuts ja hi ets.

 

Programació Cultural

 

Des de l’inici de l’Espai Culinari, treballem per convertir el Cafè de Mar en un espai cultural de referència a Mataró i el Maresme, participant o havent participat no només de la Unió de Cooperadors de Mataró, per la nostra naturalesa cooperativa, sinó també d’altres xarxes culturals i socials ja consolidades a la ciutat, comarca i país.

Creiem que l’activitat cultural no pot ser exclusiva ni plaent, sinó inclusiva, popular i crítica, és per això que ens aixopluguem sota el concepte de cultura popular. Entenem la cultura popular com a l’eina que ens permet crear i donar forma a l’oci tal com creiem que hauria de ser entès en una societat en procés de canvi i transformació. Intentant construir un espai basat en:

· L’autogestió cultural: Oferint activitats que s’autogestionin gràcies a l’assistència del públic i al treball de la cooperativa.

· La cultura solidària i transformadora: Potenciar aquells actes culturals i formatius que difonguin les idees pròpies del proletariat com a classe; la solidaritat, el suport mutu, el feminisme, l’antifeixisme, l’internacionalisme…

· La cultura sostenible i de proximitat: Intentant difondre una cultura respectuosa i propera a l’entorn natural i social.

Per a contactar amb nosaltres, ho podeu fer per correu electrònic: programaciocafedemar@gmail.com

A més dels actes puntuals, a l’Espai culinari del Cafè de Mar han nascut o s’han consolidat les activitats amb periodicitat mensual que ja tenen el seu propi ritme i funcionament i el seu propi públic que mai falla a la cita mensual al Cafè de Mar. Ara mateix podeu trobar cada mes:

Perifèric Poetry Mataró

És un espectacle de poesia escènica, on un/a artista o un grup és convidat a participar en la primera meitat de l’esdeveniment. La segona part consta d’un micro obert, on tenen lloc tota mena de presentacions de totes les disciplines escèniquesDanilo Facceli, escriptor, poeta i actor, n’és el coordinador.

Jazz Jam

Les Jazz Jams al Cafè de Mar se celebren un dijous al mes, compten amb la secció rítmica de l’Associació Jazz Maresme i un/a convidat/da especial a cada sessió, que obren la jam a tots els músics que s’hi vulguin unir. Aquesta és una iniciativa conjunta organitzada entre l’Associació Jazz Maresme, la Casa de la Música de Mataró, la Unió de Cooperadors de Mataró i l’Espai Culinari del Cafè de Mar.

Xup-xup Sound

Cicle de concerts organitzat entre la Casa de la Música de Mataró i l’Espai Culinari del Cafè de Mar. Té com a objectiu posar en relleu el talent emergent de la música maresmenca i facilitar l’accés a nous espais per poder tocar als grups emergents i amateurs de la comarca. Aquests concerts es realitzaran un dijous al mes i comptaran amb dos artistes o grups cada nit. Tots els estils són benvinguts, des de la música indie fins al pop, rock, hip-hop i molts altres.