Qui som?

 

El Cafè de Mar de Mataró és un espai emblemàtic del cooperativisme a la ciutat amb noranta anys d’història. Gràcies al treball de la Unió de Cooperadors de Mataró (UCM) i la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró (FUCM), actualment, és un edifici catalogat d’interès local que treballa en la difusió i la promoció del cooperativisme i l’Economia Social i Solidària a la ciutat. L’edifici del Cafè de Mar fou dissenyat per l’arquitecte mataroní Lluís Gallifa i Grenzner (1889-1963), també fou responsable d’altres edificacions singulars de la capital del Maresme com el mercat de la plaça de Cuba, el velòdrom de Mataró o l’alberg nocturn del carrer de Rocafonda, edifici enderrocat l’agost del 2022 per l’ajuntament, amb l’excusa que la finca havia estat ocupada per esdevenir un centre social, després d’anys d’abandonament de l’edifici.

Un dels espais d’aquest edifici el gestionem una cooperativa jove formada per cinc sòcies; L’Ariet.SCCL, que, amb l’ajuda i el suport de la UCM i de moltes entitats i persones que van confiar en el projecte, el juny de 2014 vam decidir obrir les portes l’Espai Culinari del Cafè de Mar amb la intenció de tornar a reobrir l’històric espai de Cafè de l’edifici.

A l’Espai Culinari del Cafè de Mar treballem no només en una oferta de restauració variada i accessible per tothom sinó també en una línia de programació i activitats culturals per tal de teixir una xarxa de convivència i d’intercanvi d’experiències a la ciutat.

En vols saber més?

El Cafè de Mar | L’Espai Culinari