Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació del llibre: ‘El legado’

14 de desembre de 2022 @ 19:00 - 20:30

A càrrec del seu autor, Miguel Pajares i d’Àlex Blasco de l’Associació Mataró Acull

Dimecres 14 de desembre | 19 h
Espai Culinari del Cafè de Mar

Una novel·la vertiginosa que ens porta al cor d’ÀfricaMiguel Pajares, doctor en Antropologia Social i expert en migracions climàtiques, amb la seva fina ironia i prosa precisa, ens submergeix en una trama addictiva, la de com els interessos de les grans corporacions incideixen en l’economia mundial i dificulten el camí per a afrontar l’emergència climàtica.

Quan el hacker Tony Barcino rep l’encàrrec d’investigar els arxius d’Arcadio Rosales, científic de renom mundial mort en estranyes circumstàncies, no pot imaginar que aquest treball acabarà per conduir-lo a Pepa, la dona que posarà cap per avall la seva vida.

Tony, cínic i agosarat, no vol més lligams que el sexe d’una nit, però Pepa Rosales es revela com una companya a l’altura de les seves circumstàncies: ella només vol que l’ajudi a furgar en el passat del seu pare, Arcadio, a fi de trobar una misteriosa dona de la qual aquest mai li va parlar, però que va marcar la seva vida.

El que tots dos trobaran serà el rastre d’un gran amor que encaminarà la seva recerca cap a les grans corporacions que exploten el continent africà a la recerca de «terres rares» i a les quals Arcadio es va enfrontar en la lluita contra el canvi climàtic. Una lluita que Tony i Pepa no trigaran a comprendre-ho, és el seu llegat.

Aquesta novel·la vertiginosa l’ha escrit Miguel Pajares, ell és llicenciat en Ciències Biològiques i doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona. Membre investigador del Grup de Recerca de Gènere, Identitat i Diversitat (GENI) i del Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Social (GRECS), ambdós adscrits al Departament d’Antropologia Social de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. En aquest mateix Departament, participa en l’elaboració d’estudis europeus a l’European Social Research Unit. Actualment, és president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Ha estat un impulsor d’altres associacions. Va ser un dels responsables de SOS Racisme entre el 1991 i el 1996. Va dirigir l’estructura sindical dels CITE, Centres d’Informació per a treballadors Estrangers, entre el 1996 i el 2000. Fou assessor extern del Comitè Econòmic i Social Europeu entre el 2000 i el 2012.

Acte organitzat entre l’Associació Mataró Acull, Buc de Llibres, l’Espai Culinari del Cafè de Mar i l’arxiu / biblioteca de la Unió de Cooperadors de Mataró.

Mostra els detalls

Data:
14 de desembre de 2022
Hora:
19:00 - 20:30
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , , ,