10 anys de l’Espai Culinari del Cafè de Mar

L’Espai Culinari del Cafè de Mar arriba aquest juny als deu anys de vida, deu anys treballant per la gastronomia de proximitat, el cooperativisme, la cultura popular i la dignificació laboral del sector de l’hostaleria.

Si fem memòria, dels primers fets que ens venen al cap són les fases inicials abans d’obrir les portes de l’Espai Culinari Cafè de Mar. Primera pedra i porta d’obertura de la recuperació de ‘l’antiga seu dels pescadors’ a la ciutat en termes similars anys enrere. Bé, això tampoc és del tot cert, cal recordar les lluites veïnals i de les militants de la Unió de Cooperadors de Mataró per a fer una justa contextualització.

El que no hi ha cap dubte, és que amb l’obertura de l’Espai Culinari Cafè de Mar, la Unió de Cooperadors de Mataró va iniciar una nova etapa per tornar-se a posar sobre el mapa de la ciutat i comarca de manera palpable, obrint les portes de l’edifici al poble treballador de Mataró i el Maresme. Aquesta primera pedra es va posar amb la voluntat de ser part d’una bastida que donés suport a una estructura que fes possible la creació de projectes entorn el cooperativisme i l’economia social i solidària, i al nostre humil parer així ha estat.

Durant aquests anys, tres pilars, tres bases absolutament innegociables han anat prenent forma des del moment de redacció d’aquest projecte fins a l’actualitat: Gastronomia de proximitat, cultura popular i la dignificació laboral del sector de l’hostaleria.

Hem fet molt i encara que ens queda molt per fer, però ens podem sentir molt orgulloses d’haver gaudit i patit molts moments, concerts, ‘enganxades’, xerrades, angoixes, llibres, monòlegs, poesies, errors, encerts, receptes, molt de jazz, cremades, talls, cops, imprevistos, conflictes, intercooperacions, canvis, escandalls, números, persones, riures, boicots de partits polítics institucionals, plors, incerteses, xups-xups, esperes que desesperen, bogeries i un llarguíssim etcètera, que no ens l’acabaríem mai, que han determinat, determinem i continuaran determinant què és avui l’Espai Culinari Cafè de Mar.

Volem agrair a totes les persones que en algun moment heu passat, passeu i passareu per l’Espai Culinari i a totes les que heu treballat (tant a la cuina com a la sala), ja que sense vosaltres un projecte de socialització com el nostre no tindria sentit. Gràcies per fer-nos confiança.

I per celebrar aquests deu anys de vida, hem organitzat per aquest juny, diversos actes.

Concert de la Big Band de l’Escola Municipal de Música de Mataró

Dimecres 12 de juny
20 h | Entrada lliure
Espai Culinari del Cafè de Mar

10 anys Perifèric Poetry Mataró

Dijous 13 de juny
21 h | Taquilla inversa
Espai Culinari del Cafè de Mar

Puppet pro improvisació amb titelles

Dijous 20 de juny
21 h | Taquilla inversa *Públic adult
Espai Culinari del Cafè de Mar

Concert de Las Pacas

Dissabte 22 de juny
21 h | Taquilla inversa
Espai Culinari del Cafè de Mar

Share your thoughts