Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació dels llibres ‘Aliades’ i ‘Dones valentes’

3 de maig de 2023 @ 19:00 - 21:00

A càrrec de la seva autora, Txell Feixas
Presentarà l’acte la periodista Laura Cera

Dimecres 3 de maig / 19 h
Espai Culinari del Cafè de Mar

Aliades és la història d’un equip de nenes de l’Orient Mitjà que ha donat esperança a tota una generació. Al camp de refugiats de Sabra i Xatila, el Majdi, un pintor palestí, va crear un equip de bàsquet femení per apartar les noies del destí dramàtic d’un matrimoni infantil forçat, maltractaments i crims d’honor.

A Dones valentes dones de Beirut, de Gaza, de Rojava, al Kurdistan iraquià, a Síria, estan fent una revolució persistent i determinada com cap altra: Comença just quan neix una nena, i continua en la seva infantesa, joventut, plenitud i vellesa. És la revolució de les dones. Una lluita sense treva ni final contra el patriarcat secular que domina la política, la cultura i la societat.

 

Aquesta activitat forma part del Cicle Feminisme/s Dona i revolta social. Una iniciativa de l’Arxiu/Biblioteca de la Unió de Cooperadors de Mataró.

Per què un cicle sobre feminismes? Per la necessitat de transformar. El feminisme esdevé l’eina col·lectiva més avançada per a una transformació radical i significativa de les relacions socials. El feminisme amb les seves transversalitats i interseccions ens permet actuar en totes les disciplines amb les quals construïm el nostre dia a dia social i amb les que ens construïm nosaltres mateixes.

Aquest cicle vol fer valdre els relats en primera persona de dones que han dedicat la vida a les lluites per a la transformació social aquí i a diversos racons del món. També vol enfocar la mirada a com les estructures patriarcals de poder coarten l’exercici de les llibertats individuals i col·lectives, com aquestes mateixes estructures van generant tot un sistema d’opressions que es tradueix en múltiples violències que pateixen les dones i identitats dissidents dia rere dia aquí i arreu.

Mostra els detalls

Data:
3 de maig de 2023
Hora:
19:00 - 21:00
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , ,