Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació del llibre ‘Escrito para no morir. La memoria como camino: Vida de una guerrillera colombiana’

17 de maig de 2023 @ 19:00 - 21:00

A càrrec de la seva autora, María Eugenia Vásquez Perdomo*
*(Es visualitzarà una entrevista realitzada a l’autora en motiu de la republicació del llibre).
Presentaran l’acte membres d’Azadî Jin-La Màquia i del col·lectiu Maloka, en solidaritat amb Colòmbia

Dimecres 17 de maig / 19 h
Espai Culinari del Cafè de Mar

Aquest llibre té la clara voluntat de teixir memòria com a camí de vida i resistència. És una autobiografia escrita per una ex-guerrillera colombiana després de divuit anys a les files del M19, que necessitava trobar sentit a la seva vida sense el context comunitari que li donava el grup insurgent.

La Màquia
La Màquia vol recuperar les herstòries de resistències i lluites, les herstòries de dones, de dissidents de gènere i sexuals que van triar darsi alla macchia, que van decidir que la seva vida fos una lluita.

Aquesta activitat forma part del Cicle Feminisme/s Dona i revolta social. Una iniciativa de l’Arxiu/Biblioteca de la Unió de Cooperadors de Mataró.

Per què un cicle sobre feminismes? Per la necessitat de transformar. El feminisme esdevé l’eina col·lectiva més avançada per a una transformació radical i significativa de les relacions socials. El feminisme amb les seves transversalitats i interseccions ens permet actuar en totes les disciplines amb les quals construïm el nostre dia a dia social i amb les que ens construïm nosaltres mateixes.

Aquest cicle vol fer valdre els relats en primera persona de dones que han dedicat la vida a les lluites per a la transformació social aquí i a diversos racons del món. També vol enfocar la mirada a com les estructures patriarcals de poder coarten l’exercici de les llibertats individuals i col·lectives, com aquestes mateixes estructures van generant tot un sistema d’opressions que es tradueix en múltiples violències que pateixen les dones i identitats dissidents dia rere dia aquí i arreu.

Mostra els detalls

Data:
17 de maig de 2023
Hora:
19:00 - 21:00
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , ,