Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació del llibre ‘Els vincles audaços’

12 de juliol de 2023 @ 19:00 - 21:00

A càrrec del seu autor, Ivan Miró.
Presentarà l’acte, la historiadora Margarida Colomer.

Dimecres 12 de juliol / 19 h
Espai Culinari del Cafè de Mar

Novel·la on la realitat sociopolítica més recent dialoga amb el convuls període de l’obrerisme i el pistolerisme d’entre 1917 i 1923 a Barcelona. S’hi recorren uns lligams –en l’amistat, en l’amor, en el treball, en la lluita– que sovint «són intangibles, abstractes, immaterials, però els seus fonaments són corporals, concrets, s’han de poder palpar».

Per una banda, entre unes amistats que entrecreuen vida i militància en una ciutat enfangada per la precarietat, el racisme o l’especulació, però també dignificada pel ’15M’, el 8 de març o l’1 d’octubre. Per l’altra, i amb la memòria com a baula, emergeix la trajectòria d’en Francesc Comas i Pagès, en Paronas, el jove vidrier anarcosindicalista de Sants, deixeble de Peiró i de Seguí, que protagonitzà amb altres milers d’anònims «els anys del somni revolucionari dels humils», en una ciutat esqueixada per la lluita de classes, les epidèmies o la carestia. «Tan deslligats estaven, però, uns temps dels altres?».

El llibre és publicat per Manifest Llibres, editorial radical en català que vol reunir la tradició amb les noves aportacions del pensament crític, des del convenciment que necessitarem tota la intel·ligència per construir l’horitzó que volem.

Mostra els detalls

Data:
12 de juliol de 2023
Hora:
19:00 - 21:00
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , , , ,