Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Presentació del llibre: ‘Brava gente: el MST y la lucha por la tierra en Brasil’ de Bernardo Mançano Fernandes i Joao Pedro Stédile

juny 5 @ 19:00 - 21:00

Dimecres 5 de juny / 19 h
Espai Culinari del Cafè de Mar

Conduirà l’acte: Rosa Cañadell (professora jubilada, sindicalista i articulista)

L’MST (Moviment dels Treballadors Rurals Sense Terra) és el més significatiu dels moviments socials del Brasil. Fundat el 1984, representa les ànsies i esperances de 4,8 milions de famílies de treballadors rurals sense terra que viuen en el medi rural explotat per latifundistes i empreses.

Durant aquests anys de lluita han conquerit més de 15 milions d’hectàrees per a més de 350.000 famílies que ocupen finques i pressionen al govern perquè portin a termini una veritable reforma agrària que mai acaba d’arribar.

Brava Gente és un retrat privilegiat del moviment MST. Escrit per João Pedro Stédile (la figura més prominent de la direcció nacional d’aquest moviment) i pel professor Bernardo Mançano Fernandes (membre del Sector d’Educació del MST), aquest llibre permet familiaritzar-se amb l’origen i els principis del MST.

Aquesta activitat s’emmarca dins del ‘Cicle Utopies‘, organitzat per l’Arxiu / Biblioteca de la Unió de Cooperadors de Mataró, cicle que combina presentacions de llibres i sessions de cinema al Cafè de Mar.

Mostra els detalls

Data:
juny 5
Hora:
19:00 - 21:00
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , ,