Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació del llibre ‘Aproximació al paper de les dones dins els Grups Autònoms de la Transacció’

14 de juny de 2023 @ 19:00 - 21:00

A càrrec de la seva autora, Irene Cardona i Curcó

Dimecres 14 de juny / 19 h
Espai Culinari del Cafè de Mar

Aquest treball és una primera aproximació a l’estudi de l’experiència de les dones que participaren en la lluita dels Grups Autònoms llibertaris durant l’època de la ‘transacció democràtica‘ a l’estat espanyol. Partint de la perspectiva de l’epistemologia feminista, s’enfoca la recerca des de la recollida dels testimonis de dones que no han tingut un lloc des del qual difondre el seu discurs o la reflexió de les seves vivències; implica una voluntat de reconeixement de les violències que els hi ha tocat patir, però sobretot de la seva lluita, de les resistències que intentaren i de la seva contribució a la història.

Aquesta activitat forma part del Cicle Feminisme/s Dona i revolta social. Una iniciativa de l’Arxiu/Biblioteca de la Unió de Cooperadors de Mataró.

Per què un cicle sobre feminismes? Per la necessitat de transformar. El feminisme esdevé l’eina col·lectiva més avançada per a una transformació radical i significativa de les relacions socials. El feminisme amb les seves transversalitats i interseccions ens permet actuar en totes les disciplines amb les quals construïm el nostre dia a dia social i amb les que ens construïm nosaltres mateixes.

Aquest cicle vol fer valdre els relats en primera persona de dones que han dedicat la vida a les lluites per a la transformació social aquí i a diversos racons del món. També vol enfocar la mirada a com les estructures patriarcals de poder coarten l’exercici de les llibertats individuals i col·lectives, com aquestes mateixes estructures van generant tot un sistema d’opressions que es tradueix en múltiples violències que pateixen les dones i identitats dissidents dia rere dia aquí i arreu.

Mostra els detalls

Data:
14 de juny de 2023
Hora:
19:00 - 21:00
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , ,